Енциклопедия

Енциклопедия

.aq

.aq е интернет домейн от първо ниво за Антарктида. Запазен е за организации, които извършват работа в Антарктида и популяризират регионите на Южния океан и Антарктида. Администрира се от Петер Мот от Мот и асоциации в Оуклънд, Нова Зеландия. Представен е през 1992 г.

Енциклопедия

.ax

.ax е Интернет домейн от първо ниво за Оландски острови, представен през 2006. Преди това повечето сайтове на островите са под субдомейна .aland.fi. Администрира се от Landskapsregeringen.

Енциклопедия

.bd

.bd е Интернет домейн от първо ниво за Бангладеш. Администрира се от Министерството на пощите и телекомуникациите в Бангладеш. Представен е през 1999 г.

Енциклопедия

.bf

.bf е Интернет домейн от първо ниво за Буркина Фасо. Администрира се от DELGI. Представен е през 1993 г. Регистрациите са почти изключително на второ ниво. Сама някои правителствени страници са на трето ниво под .gov.bf. Не съществува институция занимаваща се с регистрациите. Има Интернет страница с формуляр за попълване, който трябва а се прати… още »

Енциклопедия

.bh

.bh е Интернет домейн от първо ниво за Бахрейн. Администрира се от BATELCO.

Енциклопедия

.biz

.biz (от английски: business) е домейн от първо ниво (TLD). Домейнът е предвиден да се използва от бизнес сектора. Създаден е, за да облекчи нуждите от качествени .com домейни. През декември 2009 г. регистрираните домейни са 2,015,740.

Енциклопедия

.bm

.bm е Интернет домейн от първо ниво за Бермудските острови. Официално правата за администриране са дадени през март 1993 на колежа на Бермудските острови и са предадени по-късно на Основния регистратор на Бермудитте, който е дефакто управител на домейна .BM през 2007..

Енциклопедия

.bs

.bs е Интернет домейн от първо ниво за Бахамските острови. Администрира се от колежа на Бахамите. Представен е през 1991 г.

Енциклопедия

.bt

.bt е Интернет домейн от първо ниво за Бутан. Администрира се от Министерството на комуникациите на Бутан. Има 84 регистрирани имена на този домейн до 7 ноември 2005 г.

Енциклопедия

.bv

.bv e Интернет домейн от първо ниво за остров Буве, който е ненаселен. Администрира се от UNINETT Norid, но не се използва. Представен е през 1997 г.