Chess Titans

Chess Titans е компютърна игра, включена в Windows Vista Home Premium и Ultimate, както и в изданията Home Premium, Professional, Enterprise и Ultimate на Windows 7. Представлява компютърна версия на играта шахмат.

Играта е напълно анимирана и е проектирана за Windows Aero със стила си от тип стъкло. Дъската на шаха може да се обръща в триизмерно пространство, а също могат да се избират теми за фигурите на шаха и дъската.

Играта може да се играе с мишка или с джойстик като тези на PlayStation 3 или Xbox 360, само че за Windows. Също може да се играе и през Windows Media Center като се използва специално дистанционно, предоставено заедно с картите за телевизионните тунери или с някои лаптопи.

Играчът може да играе срещу компютъра след като избере нивото на умение на компютъра по скалата от 1 до 10. След като е направен ход от компютъра, играчът може да прегледа последния ход. След щракане върху фигура играта показва всички възможни ходове, но тази опция може да бъде изключена.

След приключване на хода на единия играч, дъската автоматично се обръща на 180 градуса. Играта запазва всички резултати и на двамата играчи.

Беше ли полезна тази статия?

Оцени я!

Среден рейтинг / 5. Брой гласове:

Ако намираш статията за полезна...

Последвай ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази статия не ти беше полезна!

Помогни ни да променим това!