Ловна камера

Ловната камера представлява цифров фотоапарат, в който има сензори за движение и/или за топлина. В зависимост от вида на камерата тя бива снабдена със светкавица или инфрачервена подсветка.

Първите камери са с 35 mm лента с възможност до 36 снимки, развитието преминава през цифрови камери с инфрачервена подсветка за нощно виждане до най-модерната за момента ловна камера с възможност за изпращане на снимката до електронната Ви поща и/или мобилния Ви телефон.

Зона на детекция: Това е зоната, в която камерата е чувствителна, т.е когато животно, човек или какъвто и да е подвижен обект навлезе в тази зона, той задейства фотокапана и бива заснет на снимка или видео. Зоната на детекция е сума от два параметъра: обхват на действие и широчина на действие.

Това е максималното разстояние от обектива на ловната камера, при което тя се активира при навлизането на подвижен обект. Обхвата на действие варира между 5 и 30 метра в зависимост от модела и генерацията на ловната камера.

Това е ъгълът в градуси, при който камерата се активира варира в диапазон от 10 до 90 градуса. Двете величини: обхват на действие и широчина на действие формират работната площ на камерата.

Показва колко бързо се задейства камерата, при навлизането на подвижен обект в работната площ на камерата.

Броят точки които могат да се изобразят в хоризонтална и вертикална посока. При ловните камери бива от 1 мегапиксел (640×480) до 12 мегапиксела (4000×3000) при най-новите модели ловни камери.

Беше ли полезна тази статия?

Оцени я!

Среден рейтинг / 5. Брой гласове:

Ако намираш статията за полезна...

Последвай ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази статия не ти беше полезна!

Помогни ни да променим това!