Visual Studio Code

Visual Studio Code е редактор на програмен код за Windows, Linux и OS X. Това е първият редактор на Microsoft, който може да се ползва под Linux и OS X. Поддържа богат набор от инструменти за разработване като дебъгване, вграден Git Control, IntelliSense, „Side-by-Side Editing“ (позволява работа едновременно върху 2 файла отворени един до друг) и др. Той също така дава възможност за персонализиране, което означава, че потребителите могат да променят темата на редактора, клавишните комбинации, настройките и др. Все още не е известно дали потребителите ще могат да разширяват функциите на редактора чрез разработване на различни разширения, както е във Visual Studio. Редакторът е продукт на Microsoft и е безплатен, публично достъпен за преглед.

История

Visual Studio Code бе обявен и пуснат на 29 април 2015 от Microsoft по време на 2015 Build конференцията.

Visual Studio Code поддържа над 30 програмни езика. Таблицата по-долу дава кратко описание на характеристиките на езиците, които има в него.

Документацията на Visual Studio Code е общодостъпна за преглед и промяна в GitHub

Разработчиците на Visual Studio Code поддържат добре воден Блог, в който представят всички нови версии и промени по едитора.

Visual Studio Code има и официален Twitter акаунт – „@code“

VS Code разполага с много вградени и опционални помощни инструменти като:

Настройките на изгледа на редактора също са достъпни по два начина:

Беше ли полезна тази статия?

Оцени я!

Среден рейтинг / 5. Брой гласове:

Ако намираш статията за полезна...

Последвай ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази статия не ти беше полезна!

Помогни ни да променим това!