Windows Mail

Windows Mail е e-mail клиент и Newsreader, включен в Windows Vista. Заместник е на Outlook Express. Microsoft представили Windows Mail на 10 октомври 2005г. на техния форум Channel 9.

За разлика от Express Outlook, Windows Mail не се счита за компонент на Internet Explorer. По този начин Windows Mail става недостъпна програма за предишните версии на Windows, докато Internet Explorer 7 може да бъде инсталиран на Windows XP.

Windows Mail успешно е заменен от Windows Live Mail. Новата програма е направена от същия екип, който направил и Windows Mail, и служи и за заместване на на Outlook Express в Windows XP.

Съпоставяне на Windows Mail с Outlook Express

Нови характеристики

Докато интерфейсът на Windows Mail имал малки разлики с този на Outlook Express, като например иконите на лентата за инструменти са променени така, че да отговарят на интерфейса на Windows Vista и са добавени някои свойства, взети от Outlook 2003, по-големите промени, направени в програмата, са скрити за потребителя.

Следните нови свойства са включени в Windows Mail:

Премахнати характеристики

За разлика от предшественика си, Windows Mail няма WebDAV, което го прави неспособен да използва уеб базирани e-mail услуги преЗ WebDAV. Докато Outlook Express се интегрира с Windows Messenger, при Windows Mail това не може да стане. По-функционалното приложение Windows Live Mail може да се интегрира с Windows Live Contacts.

За разлика от Outlook Express, Windows Mail не позволява на потребителите да управляват няколко самоличности с една работеща инстанция на програмата. Вместо това, самоличностите са прикрепени към потребителкия акаунт и за да се създадат допълнителни самоличности или потребители, трябва да се създаде нов акаунт.

Също така в Windows Mail не се поддържат HTTP клиенти. Ето защо по-удачен избор за пощенски клиент е Windows Live Mail, който поддържа HTTP клиенти.

Свойството да се използват речници за проверка на правописа, инсталирани на Microsoft Office, е премахнато. Windows Mail поддържа само следните езици:

Беше ли полезна тази статия?

Оцени я!

Среден рейтинг / 5. Брой гласове:

Ако намираш статията за полезна...

Последвай ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази статия не ти беше полезна!

Помогни ни да променим това!