Windows Meeting Space

Windows Meeting Space (с кодовото име Windows Collaboration) е името на програма, използваща равноправна мрежа с цел съдействие. Програмата поддържа от 2 до 10 потребителя и замества по-старото приложение Windows NetMeeting. Въпреки това са премахнати свойства като устройването на аудио и видео конференции и поддръжка на микрофон.

Windows Meeting Space поддържа споделяне на приложения, файлов трансфер, просто общуване чрез текстови съобщения през мрежа. За преодоляването на защитни стени обаче трябват умения по информационни технологии и при двамата, искащи да се свържат. За съдействие през мрежата Microsoft са създали Microsoft Shared View, което позволява работата през защитни стени като се използва HTTP ако е наложително.

Windows Meeting Space има способността автоматично да създава ad hoc безжични мрежи ако не намери съществуващи вече мрежи. Хора могат да се присъединят към мрежа, която вече някой друг е създал или могат да започнат сесия и да поканят други хора да се присъединят. Windows Meeting Space използва поддръжката на Teredo от Windows Vista, за да се осъществят IPv4 връзки през Интернет.

Катеогрия: Приложен софтуер

Беше ли полезна тази статия?

Оцени я!

Среден рейтинг / 5. Брой гласове:

Ако намираш статията за полезна...

Последвай ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази статия не ти беше полезна!

Помогни ни да променим това!