Windows Movie Maker

Windows Movie Maker е софтуер за създаване и редактиране на видео, включен в Microsoft Windows. Притежава някои характеристики като ефекти, преходи, добавяне на текст и музика, Auto Movie. Има възможност за създаване на нови ефекти и преходи, а съществуващите вече могат да бъдат редактирани с XML. Също така Windows Movie Maker е основна програма за редактиране на аудио. Може да прилага основни ефекти като например заглушаване. Полученото аудио може да бъде записано под формата на аудио файл, а не като видео файл.

Първата версия на програмата се е появила в Windows Me и Windows 2000, последвана от следващата в Windows XP.

След появата на Windows Vista, Windows Movie Maker е заменен от приложението Windows Live Movie Maker, което е включено в Windows Live Essentials и може да се изтегли свободно от Windows Live. Новият Movie Maker не може да отваря проекти направени на старата версия и от него липсват някои функции, но са добавени нови.

Считано от 10 януари 2017 г. Windows Movie Maker, част от Windows Essentials 2012 вече не се поддържа от Windows 10 и не е наличен за изтегляне. Има много сайтове в интернет, които предлагат нови безплатни версии на Movie Maker, но според Microsoft, те не са оригиналния продукт.

Беше ли полезна тази статия?

Оцени я!

Среден рейтинг / 5. Брой гласове:

Ако намираш статията за полезна...

Последвай ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази статия не ти беше полезна!

Помогни ни да променим това!