Windows Remote Assistance

Windows Remote Assistance е характеристика на Windows XP и следващите версии, която позволява на потребителя временно да контролира Windows компютър през мрежа или Интернет, за да се решат проблеми. Когато на системните администратори не им е удобно да посетят лично засегнатия компютър, Remote Assistance им позволява да разберат естеството на проблема, а често и дори да го поправят без да го посещават лично.

В Windows Vista Remote Assistance e напълно самостоятелно приложение и не използва Центърът за Помощ и Поддръжка (Help and Support Center) или Windows Messenger. Базирано е на Windows Desktop Sharing API. Двама администратора могат да се свържат с един и същи компютър едновременно. Друго полезно свойство е, че след рестартиране, сесията продължава. Поддържа се временно спиране на сесията, вградени диагностики, чат и файлов трансфер. Програмата е преработена така, че да натоварва по-малко нискоскоростните Интернет връзки.Поддържат се и NAT travelser-и, благодарение на което сесията е стабилизирана, ако потребителят работи на NAT устройство. Remote Assistance се конфигурира чрез Group Policy и поддържа конфигуриране от команден интерпретатор, с помощта на което могат да се проявят обикновените шорткътове.

Свързване чрез Remote Assistance при Windows XP

Създаване и изпращане на покана

1. Влезте в Старт меню\Help and Support

2. Щракнете върху връзката „Use Tools to view your computer information and diagnose problems“

3. В таба „Tools“ щракнете върху връзката „Remote Assistance“

4. Щракнете върху „Invite someone to help you“

5. Изпратете файла на човекът, който искате да се свърже с вашия компютър, като не забравяте да му кажете и паролата

6. Когато поканата е приета ще се появи диалогов прозорец, който ви съобщава, че някой се опитва да се свърже с вашия компютър чрез Remote Assistance. Ако натиснете „No“, връзката няма да се осъществи. Ако натиснете бутона „Yes“, човекът насреща ще може да вижда вашия десктоп.

Приемане на покана

1. Отворете файла, който ви е изпратен

2. В излезлия ви прозорец въведете паролата, предоставена от поканващия

Беше ли полезна тази статия?

Оцени я!

Среден рейтинг / 5. Брой гласове:

Ако намираш статията за полезна...

Последвай ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази статия не ти беше полезна!

Помогни ни да променим това!