Windows Vista

Windows Vista e версия на Microsoft Windows, от типа графична операционна система предназначена за персоналните компютри.

Представянето на системата е на 22 юли 2005 година. Разработката е официално завършена на 8 ноември 2006, а през следващите три месеца се разпространява сред производителите на компютърен софтуер и хардуер, бизнес потребителите. На 30 януари 2007 г. е официалната дата на началото на продажба на Виста по целия свят.

Във Vista е отделено по-голямо внимание на сигурността. Има възможност за родителски контрол, т.нар. „Parent Control“, който позволява на родителите да контролират донякъде времето, прекарано от децата им пред компютъра, както и достъпа до отделните програми.

Системни изисквания

Windows Aero е стилът на изображение в Windows Vista, заместващ Luna в Windows XP. Когато сте в режим Aero, има и възможност Flip 3D, която замества комбинацията Alt. + Tab. за бързо превключване между отворените прозорци. Новата комбинация се задейства с клавишите Win. Key + Tab. Тя осигурява лекота в превключването между различните прозорци. Комбинацията работи и в Windows 7 Aero.

Беше ли полезна тази статия?

Оцени я!

Среден рейтинг / 5. Брой гласове:

Ако намираш статията за полезна...

Последвай ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази статия не ти беше полезна!

Помогни ни да променим това!