Вицове с ученици

В часа на класния учителката разказва на децата за Европа и Европейския съюз. Става дума и за Шенгенското споразумение и тя казва: – А най-радостното, деца, е че скоро ние ще отпаднем от „черния списък“. Какво ще направите вие тогава? Иванчо вдига ръка: – Как какво, веднага си взимам партакешите и изчезвам от тая държава…… още »

В час по литература: – А сега ми кажете каква е дилемата пред Хамлет от съвременна гледна точка? – Да се ожени или омъжи, госпожо!

Съседи. Единият звъни на другия и пита: – Реши ли задачите по математика на Гошко? – Току-що реших последната! – Дай да ги препиша за наш’то Миме!

Две учителки си говорят: „Колежке, знаете ли какво е деепричастие?“ „Разбира се, колежке, пример: Ученикът ме гледаше, блеейки в час, после стана и смеейки се, напусна стаята“. Друга колежка се намесва в разговора: „Пак добре, щото можеше и да е псувайки, напусна стаята“.

По време на другарска среща учител пита един от бившите си ученици: – Имаш ли деца? – Да, шест! – О, не си се променил никак! В клас също никога не внимаваше…

Говорят си двама студенти след изпит: – Колко изкара? – Тройка. – Е, нали за петица се готвеше? – Да, ама в последния момент си викам да изкарам тройка, пък с останалите пари да си купя пиене…

– Трябва да намеря начин да взема изпитите… Майката: – Ами седни да учиш! – Ситуацията е сериозна, не ми е до шеги.

Урок в училище. Учителката разказва за животните и сезоните: – Есен е. Листата на дърветата са окапали. На кого сега му е трудно да се крие в храстите? – На катаджиите! – изцепил се Иванчо.

При шефа на цирка идва жена – дребничка, с очила, същинска божа кравичка. Казва: – Искам да стана при вас дресьор на тигрите! Шефа се засмива: – Ами ето ги там тигрите, точно са се разбеснели, ходете да ги успокоите. Жената спокойно влиза в клетката и изревава оглушително: – ИЗРОДИ! МИРНО!!! Тигрите направо приседнали от… още »

В първия учебен ден учителката обяснява на децата: – Тези от вас, които имат петици и шестици, ще отидат в рая. Тези с двойки и тройки – в ада. Иванчо се обажда от последния чин: – Дааа, знаех си, че живи от това училище няма да ни пуснат да излезем!